Search

TERAPlA VAMPIR - PRP

 • Proceduri necesare – 3 sedinte la interval de 2 saptamani
 • Durata procedurii – 30/60 minute
 • Recuperare – 12 ore
 • Durata rezultatului – 12/14 luni
 • Anestezie – loco-regională
 • Durere – minimă

Terapia Vampir – PRP (Platelet-Rich Plasma sau, în limba română, plasmă bogată în plachete sanguine) a fost folosită pentru prima oară în anii ‘80 în tratarea afecțiunilor cardiace. Ulterior, această formă de terapie s-a răspândit și în alte ramuri ale medicinei, inclusiv în medicina estetică.

Terapia vampir este o metodă inovativă de regenerare a pielii. Aceasta constă în injectarea cu p!asmă proprie. Plachetele din sânge, de la care vine și numele medical al acestei proceduri, reprezintă mici celule din sânge care ajută la coagularea acestuia și la repararea pielii și a vaselor de sânge.

Care sunt beneficiile terapiei Vampir?

Terapia vampir are o mulțime de beneficii pentru sănătate și estetică, efectele secundare fiind aproape inexistente în cazul pacientelor sănătoase:

 • Plasma introdusă în piele accelerează procesul de refacere a pielii.
 • Factorii de creștere din p!asmă susțin regenerarea pielii, stimulând producția de colagen.
 • Rezultatele terapiei vampir sunt mult mai naturale față de alte forme de tratament iar strălucirea și fermitatea pielii se păstrează pentru mai mult timp.
 • Strânge porii deschiși.
 • Conferă volum pielii (de exemplu, remediază aspectul obrajilor lăsați).
 • Tratează cicatricile apărute după tratamentele anti-acneice.
 • Estompează semnele îmbătrânirii premature după doar trei ședințe.
 • Procedura este naturală și sigură iar alergiile sunt practic imposibile deoarece p!asma este doar reacceptată de același organism.
 • Tratamentul nu necesită un proces îndelungat de recuperare.

Ce probleme pot fi tratate cu ajutorul terapiei Vampir?

În general, Terapia Vampir PRP este folosită pentru a trata imperfecțiunile feței, însă și alte zone ale corpului pot beneficia de pe urma ei. Mai jos sunt principalele probleme care pot fi tratate cu ajutorul terapiei vampir:

tratarea șanțurilor nasolabiale (ridurile râsului)

corectarea “labei de gâscă” (ridurile din jurul ochilor)

corectarea petelor pigmentare

estomparea ridurilor de pe gât sau decolteu

probleme ale pielii de pe brațe, fese, coapse sau abdomen

Înainte de procedură

1

Primul pas este să vorbiți cu unul dintre medicii noștri despre motivele pentru care luați în considerare tratamentul cu terapia vampir, despre costurile probabile și despre momentul în care doriți să primiți tratamentul. În timpul consultației unul dintre medicii noștri va discuta în detaliu despre rezultatele pe care doriți să le obțineți și vă va ghida apoi prin opțiunile de tratament. Puteți discuta despre fiecare aspect al tratamentului dumneavoastră fără obligația de a continua. Dacă vă simțiți gata să continuați, vă putem rezerva tratamentul pentru o dată și o oră la alegere.

Procedura

2

În ziua tratamentului, vi se vor oferi mai multe informații despre procedura dvs. și veți avea posibilitatea de a adresa orice întrebări de ultim moment. Formularele de consimțământ vor fi, de asemenea, semnate în timpul acestei întâlniri. Exista mai multe etape: Recoltarea sângelui – Cantitatea recoltată depinde de zona în care plachetele sanguine și p!asma vor fi injectate. De exemplu, pentru a combate căderea părului este nevoie de 20 ml, ceva mai mult de o lingură. Sângele recoltat este pus într-un tub vidat și introdus într-o centrifugă pentru ca principalele componente ale sângelui să fie separate. Procesul de separare durează aproximativ 15 minute. Personalul specializat ia p!asma și o injectează în zona cu probleme. Plachetele vor activa procesul de vindecare și vor contribui la stimularea producției de colagen – un element cheie pentru a trata imperfecțiunile pielii.

După procedură

3

Veți putea părăsi clinica imediat ce tratamentul a fost finalizat și ar trebui să vă simțiți bine să vă desfășurați activitățile zilnice normale. Deși refacerea pielii ia puțin timp (de la 24 ore la câteva zile), urmând câteva sfaturi vei putea evita persistența vânătăilor pielii și infectarea zonelor injectate.

 1. Aplică un gel pe bază de aloe vera pe zonele roșii/umflate pentru a calma zona.
 2. Evită spălarea feței în primele cinci ore după procedură.
 3. Evită consumul de alcool pentru cel puțin 6 ore după intervenție.
 4. Evită consumul de aspirină și medicație care diluează sângele cel puțin 2-3 zile după ședința de terapie vampir.
 5. Evită exercițiile fizice pentru o perioadă de cel puțin 24 ore după intervenție.
 6. Nu atinge zona tratată pentru o perioadă de cel puțin 24 ore.
 7. Evită căldura directă – de la soare, uscător de păr, saună, dușuri fierbinți cel puțin 24 ore.
 8. Dormi pe spate și evită frecarea zonei tratate cel puțin două săptămâni.
 9. Evită alte forme de tratament profesioniste (masaj facial, peeling, laser etc.) pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.

Întrebări frecvente

Veți avea ocazia să adresați medicului dumneavoastră orice întrebare ca parte a consultării dvs., dar prezentăm aici răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale pacienților noștri

Este o terapie dureroasa?

Intepaturile in sine nu dor, acul fiind extrem de fin, iar la nivelul pielii se foloseste o crema anestezica. Este posibil, de la caz la caz, sa se resimta o fierbinteala la nivelul dermului.

Care sunt contraindicațiile în apelarea la terapia vampir?

Ca și în alte cazuri există câteva contraindicații, însă acestea vizează mai ales persoanele cu boli cronice și femeile însărcinate sau care alăptează. Este bine ca persoanele care au cancer, boli de sânge, tumori, boli autoimune sau infecții, să evite terapia vampir.

Cât de repede se văd rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile la o săptămână de la prima ședință. Se recomandă efectuarea unei serii de 3 ședinte la interval de 2-3 săptămâni pentru efecte durabile și ulterior o ședință/an pentru întreținere.

Completează formularul și PRIMEȘTE 30€ la prima procedură!

 

  Sună