Search

Aplicare fire PDO

  • Proceduri necesare – 1
  • Durata procedurii – 15/30 minute
  • Recuperare – 72 ore
  • Durata rezultatului – 12/18 luni
  • Anestezie –  loco-regionala
  • Durere – minimă

Liftingul cu fire PDO este o metodă de tratament non-chirurgical prin care se obține reconturarea expresiei faciale, ridicarea pielii lăsate, dar și rejuvenarea zonelor vizate. Liftingul cu fire bioresorbabile PDO este o metodă sigură de a-ți reîntineri trăsăturile feței. Spre deosebire de neajunsurile intervenției chirurgicale clasice, nu există efecte secundare, cu excepția unor hematoame și a unor edeme care dispar în timp foarte scurt.

Ce sunt firele PDO?

Firele bioresorbabile se folosesc de mult timp în chirurgia generală pentru a realiza suturi de profunzime. Firele PDO au fost primele introduse în estetică, sunt biodegradabile, sigure iar intervalul mediu de biodegradare este de 6-8 luni. Firele PDO, sunt fire din polidioxanonă, resorbabile, utilizate frecvent în chirurgia cardiacă. Acest material nu produce reacții alergice și nu are efecte secundare. Pe scurt, procedura presupune introducerea unor ace foarte fine umplute cu mini fire de polidioxanonă (PDO) care rămân în piele atunci când sunt extrase acele. Dimensiunea acelor variază, astfel intervenția se poate adapta la zone diferite și la trăsăturile proprii fiecărui pacient, asigurând efectul de lifting.

Pentru că firele se introduc folosind ace fine, nu vom avea cicatrici sau tăieturi. Firele nu sunt vizibile și nu se simt prin piele. Firele încurajează producția de colagen nou în piele, care restaurează aspectul întinerit al feței. Dezvoltarea colagenului nou este ceea ce susține și menține rezultatele liftingului.

Rolul fillerelor dermice în conturarea și îmbunătățirea feței

Deși tratamentul cu fillere dermice a fost clasificat drept al doilea tratament de îmbunătățire estetică cel mai popular și cel mai frecvent efectuat, încă mai trezește scepticism și îndoieli în mintea multor oameni. Acest lucru se datorează unor știri nefavorabile legate de fillere dermice care duc la obținerea de „fețe de pernă” și alte rezultate exagerate. În plus, rolul fillerelor dermice a fost perceput greșit de unele femei. Este bine să ne reamintim că utilizarea materialelor de umplere cu acid hialuronic ca tratament sigur și eficient pentru riduri, linii și pierderea volumului, a fost aprobată de studii clinice.

Practic, așa cum arată și denumirea lor, fillerele ar trebui să umple. Cu toate acestea, ele au un rol mult mai avansat de jucat pe lângă o simplă completare și corectare a ridurilor. În mâinile experimentate ale profesioniștilor, materialele de umplere dermice pot face sculpturi și contururi faciale subtile și rafinate.

Ce putem obține cu firele PDO ?

ridicarea sprâncenelor

ridicarea obrajilor / liftingul pomeților

ridicarea pielii în exces de la nivelul mandibulei (contur mandibular)

estomparea șanțurilor nazogeniene și labiomentale (marionette lines)

ridicarea colțurilor gurii

eliminarea aspectului de bărbie dublă

estomparea ridurilor peribucale (smoker lines)

estomparea ridurilor perioculare (“laba gâștii” sau ridurilor de sub ochi)

lifting al zonei gâtului

Înainte de procedură

1

Primul pas este să vorbiți cu unul dintre medicii noștri despre motivele pentru care luați în considerare tratamentul cu fire PDO, despre costurile probabile și despre momentul în care doriți să primiți tratamentul. În timpul consultației unul dintre medicii noștri va discuta în detaliu despre rezultatele pe care doriți să le obțineți și vă va ghida apoi prin opțiunile de tratament. Este posibil să vă recomandăm necesitatea mai multor ședințe sau chiar combinarea firelor cu alte proceduri estetice (mezoterapie, PRP, to̩xina bo̩tu!inică) pentru a atinge rezultatul pe care vi-l doriți. Puteți discuta despre fiecare aspect al tratamentului dumneavoastră fără obligația de a continua. Dacă vă simțiți gata să continuați, vă putem rezerva tratamentul pentru o dată și o oră la alegere.

Procedura

2

În ziua tratamentului, vi se vor oferi mai multe informații despre procedura dvs. și veți avea posibilitatea de a adresa orice întrebări de ultim moment. Formularele de consimțământ vor fi, de asemenea, semnate în timpul acestei întâlniri. Medicul va curăța și dezinfecta corect tegumentul apoi va realiza marcaje cu creion dermatograf pentru a ghida traiectoria canulei. Se realizează anestezie la locul de intrare și pe traiectul firului astfel încât procedura este nedureroasă. Se puncționeazaă tegumentul și se introduce canula ce conține în interiorul său un fir. După îndepărtarea canulei, firul va realiza tracțiune pe acea zonă și efect de ridicare. Se va tăia capătul firului cu o forfecuță sterilă și se va aplica un mic plasture la locul de injectare pentru a evita contactul cu praful, vântul, etc după părăsirea cabinetului. Procedura este nedureroasă iar riscul de hematoame este mic pentru că se folosește o canulă atraumatică. Spre deosebire de ac, aceasta nu traumatizează țesuturile, nu ințeapă vasele sau nervii și astfel procedura este foarte confortabilă pentru pacient.

După procedură

3

Veți putea părăsi clinica imediat ce tratamentul a fost finalizat și ar trebui să vă simțiți bine să vă desfășurați activitățile zilnice normale. Imediat după procedură pielea dvs va da impresia că vă “strânge”. Firele își mai pierd din rezistența mecanică în următoarele 7 zile iar pielea se va modela armonios datorită elasticității sale. În prima noapte, dormiți cu fața în sus. Nu puneți presiune mare pe zona tratată timp de 1 săptămână. Evitați efortul fizic intens, sauna, băile fierbinți timp de 1 săptămână după tratament. Chiar dacă firele se resorb complet în 6-8 luni, efectul persistă între 1-2 ani datorită proprietății de a induce colagen. Cel mai spectaculos efect se va observa la 2-3 luni de la procedură.

Întrebări frecvente

Veți avea ocazia să adresați medicului dumneavoastră orice întrebare ca parte a consultării dvs., dar prezentăm aici răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale pacienților noștri

Există efecte secundare?

În cazuri foarte rare se întâmplă ca pacientul să aibă dureri de intensitate mică, să existe vânătai sau mic hematom pentru câteva zile, o mică inflamare, posibilitatea declanșării unei reacții alergice, efect de mâncărime sau iritabilitate. Din fericire, toate acestea sunt cazuri rare și în general trec in 2-3 zile.

Ce sa fac inante de procedura?

Evită consumul de cafea și energizante. Evită consumul de antiinflamatori precum Nurofen, Ketonal, Ibuprofen cu 3 zile înainte. Nu se efectuează tratamentul în cazurile următoare: persoană însărcinată, perioadă de alăptare, infecții ale pielii, boli hematologice sau oncologice. NU recomandăm efectuarea tratamentului în perioada de menstruație.

Care sunt recomandările post-procedură?

În primele 12 ore, nu aplicăți machiaj obișnuit. În primele 48 de ore, evitați consumul de alcool și AINS (paracetamol, ibuprofen) și efortul fizic prelungit. Tot în primele două zile, consumați cât mai multe lichide – preferabil 1,5-2 litri de apă/zi.

Completează formularul și PRIMEȘTE 30€ la prima procedură!

 

    Sună